JESSE TERRY – ARCADIA

Artiest info
Website
facebook
Label: Wander Recordings

Twee jaar geleden schreef ik op deze pagina’s een recensie over het dubbelalbum “Forget-Me-Nots Volume 1 & 2” van de Amerikaanse singer-songwriter Jesse Terry uit Stonington, Connecticut. Op die twee cd’s bracht hij coverversies van 22 liedjes van andere artiesten met songs die in de voorbije jaren tot zijn favoriete liedjes waren uitgegroeid. De opnamen van die nummers gebeurden tijdens de Covid-19-periode toen niemand mocht optreden of zelfs best niet uit zijn huis mocht komen.

De laatste plaat met allemaal eigen composities van Jesse Terry was het album “When We Wander” uit 2021 en daar komt nu een echte opvolger voor op de markt met zijn dertien tracks tellende album “Arcadia”, zijn zevende soloplaat met eigen songs die hij samen geproducet heeft met Dylan Alldredge. Deze allemaal zelfgeschreven folk- en countryliedjes – 6 songs werden samen met co-writer Craig Bickhardt gecomponeerd - vormen samen alweer een uitstekend en kwalitatief hoogstaand geheel, getuige daarvan de drie liedjes uit het album die we hier op de video’s hebben toegevoegd.

Op de eerste audiovideo hoort u de melodieuze folkballad “Burn The Boats” en de twee volgende video’s zijn live gebrachte uitvoeringen van de stevig rockende albumopener en titeltrack “Arcadia” en het zachtjes voortkabbelende nummer “Native Child”. “Gunpowder Days” balanceert dan weer op een funky ritme en “Poison Arrow” en “River Town” hebben een leuke rockriff als basis. We hebben de indruk dat deze nieuwe plaat van Jesse Terry in vergelijking met eerder werk meer uptemponummers bevat en dat de elektrische gitaarklanken deze keer in enkele tracks de overhand hebben genomen van zijn vroeger traditioneel gehanteerde akoestische gitaar.

De over het herstellen van een trauma of een verslaving handelende song “Someone In Repair” is een sfeervolle emo-ballad. Ook in de songs “Strong”, “Headlines” en het afsluitende nummer “Where You Came From” horen we Jesse Terry’s melancholische zangstem die volgens ons altijd weer uitstekend tot zijn recht komt in zijn ballads. Zo horen wij deze singer-songwriter het liefst aan het werk, maar we begrijpen natuurlijk ook dat je moeilijk altijd op eenzelfde wijze platen kunt produceren. Dus voegen we deze nieuwe plaat “Arcadia” zonder morren toe aan de verzameling van albums van Jesse Terry.

(valsam)

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JESSE TERRY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.